Kuvaukset Rukalla – Viikon kuva #56

Ruka-Kuusamo-Lapland

Kuluneen viikon ohjelma sisälsi muutaman päivän kuvaukset Kuusamon Rukalla. Sää asetti tällä kertaa omat haasteensa, mutta mukaan tarttui mukavasti ruutuja niin rinteestä, kuin rinteen ulkopuoleltakin.

Tiistaina lämpötila oli laaksossa alle -20 astetta kun taas huipulla mittari asettui viiden pakkasasteen tuntumaan. Suunnitellut kuvaukset saatiin vietyä sujuvasti läpi ja sauna sulatti kylmenneet varpaat ilta yhdentoista jälkeen. Keskiviikko oli huomattavasti haastavampi mittarin näyttäessä -10 astetta ja tuulen puhaltaessa 10m/s.

Haastavat olosuhteet ovat liikkuvan kuvaajan arkea. Ihmettelen usein kaluston kestävyyttä ja hyvää sietokykyä pakkaselle, lumelle, jäälle ja vedelle. Erityishuomiota näiden sijaan kannattaisi usein antaa omalle varustukselle ja etenkin sormien lämpimänä pitämiseen. Hyvät kuvaushanskat ovat edelleen haussa, vaikka useita on jo kokeiltu. Näiden sijaan kauden henkilökohtainen hittituote on fleece kauluri, jota ”lämpimästi” suosittelen kaikille.

Ruka-Park-Antti-Autti
Antti Autti – Ruka Batterypark

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*