Usvaa ja pakkasta – Viikon kuva #82

maantie-usva-levi

Ajankohtaan sopiva näky Lapin teiltä – mustaa, sumuista ja liukasta. Kuva on itse asiassa muutaman viikon takainen ja sijoittuu Levin ympäristöön. Olin matkalla päivän kuvausten jälkeen, kun kuutamo paljastui pilvien takaa ja antoi valonsa usvaiseen maisemaan. Hetki oli hieno ja muutaman minuutin pysähdys paikallaan…

Jotta tarina ei olisi liian ruusuinen, avattakoon kuvaustekniikkaa muutamalla sanalla. Kuun valo ei ollut millään tasolla riittävän voimakas valaisemaan laaksossa olevaa sumua ja sitä oli hankalaa nähdä edes paljaalla silmällä pimeässä illassa. Ratkaisuksi tähän jäin odottamaan tiellä liikkuvia autoja. Muutaman kokeilun jälkeen valitsin sopivan valotusajan, joka päättyi juuri ennen kuin auto paljastui mutkan takaa. Auto valaisee mukavasti ilmassa leijuvan usvan ja sävykin on varsin sopiva pilviseen taivaaseen verrattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*