Freeride pyöräilyä Levi Bike Parkissa – Viikon kuva #6

Levi Bike Park - Freeride pyöräilyä ja urheilukuvausta

Oletko kuullut puhuttavan ”muoti oksista”? Tämä on tuttu termi lumilauta-  sekä urheilukuvauksesta muutaman vuoden takaa, jolloin jokaisessa kuvassa etualalla oli puu tai oksa. Käytännössä tällä saavutettiin syvyyden ja tilan illuusio tuomalla jotain tarkennuspisteen ja kameran väliin. Tekniikassa muodostetaan siis yksinkertaisimmillaan epätarkka alue, joka luo kuvaan syvyyden ja ohjaa katseen kohteeseen.

Olen usein huomannut omassa kuvaustavassani tarvitsevani juurikin kyseistä keinoa saavuttaakseni kuvaan tilan tuntua. Ongelmaksi koituu kuitenkin se, kuinka tämä voidaan piilottaa, jotta se ei ole liian ilmeinen. Toisinsanottuna en haluasit tehdä näin, mutta en tiedä vielä muutakaan tekniikkaa, jolla kyseisen lopputuloksen voisin saavuttaa. Kuinka ottaa siis kuvia ilman että toteutus olisi tavanomainen? Valokuvaajan arkipäivän pohdintaa… Ideoita? Ajatuksia?

Viikon kuvan valaisutekniikasta: Aurinko pilviverhon läpi etu vasemmalla muodostaen varjopuolen lankkuihin. Salama pyöräilijän oikealla puolella miltei 90 asteen kulmassa alaviistosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*