Jätkänkynttilän silta & saunalautta – Viikon kuva #4

Jatkankynttila & Saunalautta - Rovaniemi

Rovaniemi + valokuvaaja = Jätkänkynttilä?

Rovaniemen ympäristöä kuvattaessa valokuvaaja kohtaa usein tosiasian, jossa Jätkänkynttilän silta nousee tunnuksenomaisena maamerkkinä kuvauskohteiden kärkisijoille. En tiedä onko kyse mielikuvituksen puutteesta, kohteen helposta saavutettavuudesta Rovaniemellä vai jatkuvasti sillan ympärillä muuttuvasta Lapin luonnosta. Joka tapauksessa jostain syystä löydän itseni usein kameran kanssa sillan ympäristöstä.

Haasteelliseksi Jätkänkynttilän sillan kuvaamisessa tekee uusien kuvakulmien ja ulottuvuuksien löytämisen. Kuvakulmien ollessa rajallisia on kuvaajan syytä keskittyä ympärillä tapahtuviin asioihin, mittasuhteisiin, nopeasti muuttuviin sääolosuhteisiin, aamu- / iltavaloon sekä Lapin vuodenaikoihin.

Inspiraatiota omaan siltakuvausprojektiisi voit hakea mm:

HOX! Julkisen kuvagallerian edelleen uupuessa – jätä jälkesi kommentteihin + anna linkki omiin kuviisi Jätkänkynttilän sillasta Rovaniemellä

2 thoughts on “Jätkänkynttilän silta & saunalautta – Viikon kuva #4

 1. Puoliksi eksyin, puoliksi vilkuilen ihmisten sivuja tarkoituksella (nyt kun itsellä on tuossa Marraskuun lopussa viiden vuoden velkavankeus lopahtanut ja aika nostaa pää pensaasta ja sielu helvetistä) oppiakseni kylmästi toisten virheistä ja lämpimästi/törkeästi matkiakseni taasen jo toteutettujen sivujen hyviä puolia puolia ja mahdollisia loistavia ideoita.

  Valitettavasti näiden sivujen katselu keskeytyi siihen että esim KUVAUSPALVELUITA ja VALOKUVAAJA alla olevat ”haamutekstit” ovat oikeasti niin heikkoja näkyvyydeltään että selailu on kohtuutonta tarkkuutta vaativaa. Löytyypi myös esim yhdyssana virheitä jotka kavereita (joihin toivon saavani lukea itseni) eivät häiritse mutta tulevia asiakkaita kenties alitajuisesti kaivertavat.

  Toivon että saatuani itselleni sivut (tekijä?) tekeille voisin kutsua sinut heittämään kritiikkiä, jos sopii siis?

  Suurin vaikeus tai haaste tulee itselläni olemaan luontevan enkkutekstin laatiminen….kirjoitetun englannin kielisen tuottaminen ei ole vahvimpia puolia varsinkin kun työelämässä olosta on aikaa.

  Kauniita Pakkaskuvia, tällä hetkellä mittarissa joka on ikkunalasissa kiinni viisari jumii tuossa -37³

  Ansu 8)

 2. Tietenkään kommentti ei ollut tarkoitettu sivulle… ja poishan sitä en saanut eli olen pahoillani… =(

  Ansu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*