Tykkylumihissejä Pyhätunturilla – Viikon kuva #5

PyhäTunturi - Tykkylumi hissit

Oheinen valokuva on otettu Pyhätunturilla keskitalvella 2008. Tykkylumi (& tykkilumi) muodostaa usein mielenkiintoisia kuorrutuksia niin puiden kuin muidenkin tunturissa olevien rakenteiden päälle. Kyseisenä päivän Pyhätunturin alaosa oli usvan peitossa, mutta ylös noustaessa keskitalvella muutaman tunnin esillä oleva aurinko valaisi maisemaa kauniisti. Hieno hetki valokuvalle.

Tarinan opetus ei ole kuitenkaan valon löytäminen, vaan kameran mukana pitäminen. Pidän usein harrastuksissani mukana tilanteeseen sopivaa kameraa. Edellytyksenä tälle on pieni koko ja helppo käytettävyys. Lisäksi suosin filmiä niin kameran kestävyyden takia, kuin turhan räpsimisen välttämiseksi. Useimmissa tapauksissa kamerana toimii Lomo LC-A, jonka säädettävän aukon ja tarkennuksen lisäksi jälki on niin huonoa, että se on hyvää. Käytännössä siis riittävä määrä vinjetointia ja jyrkkyyttä. Tarkoituksena ei ole missään tapauksessa saavuttaa maksimaalista kuvanlaatua, vaan jokseenkin summittaisia muistoja tapahtumista ja tilanteista nopeasti ja helposti.

Mieleeni on jäänyt vahvasti opettajani Jaakko Heikkilän kehotus ”Antakaa vain mennä!”. Tämä on loistava ohje valokuvaajalle ja se jää itselläni usein tekniikan ja laadun jalkoihin. Kuvissa saa olla liikettä, epätarkkuutta, rakeita, naarmuja ja roskia – elämää!

One thought on “Tykkylumihissejä Pyhätunturilla – Viikon kuva #5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*