Peetu Piiroinen, Ruka – Viikon kuva #12

Peetu-Piiroinen-Ruka

Kävin tänään läpi kuva-arkistoani ja hyviä hetkiä nousi mieleeni menneiltä vuosilta. Erityisesti ”mäkihommat” alkoivat jälleen kiinnostamaan ja kuume pehmeille käännöksille takamaastossa nousi kovaksi. Joitain viikkoja vielä lumen odotusta ja sitten tämäkin on Lapin laskettelukeskuksissa mahdollista.

Lumilautakuvaus on noussut nykypäivänä isoksi trendiksi niin video kuin stilli puolella. Muutamat keskukset ovat tämän myös ymmärtäneet ja ottaneet siitä hyödyn irti. Sen lisäksi että tämä palvelee keskusten markkinointitarkoituksia, on se myös suuri etu lajia harrastavalle taholle. Laskupaikat ovat kunnossa ja keskus vastaa siitä että homma toimii. Esimerkillisiä tässä ovat Ruka ja Ylläs, joitka ovat kehittäneet toimintaa valtavasti eteenpäin viimevuosina.

Suuri askel otettiin jälleen viime kaudella kun Miikka Niemi kuvasi laskijoiden kanssa Rukalle ja Pyhälle sijoittuvan 9 Months Of Snow -elokuvan. Vastaava keskusten mukana oloa laskuprojekteissa ei ole ennen suomessa nähty. Toivon että myös muut keskukset ottavat tästä mallia ja toimivat yhteistyössä oman kävijäkuntansa kanssa…

Viikon kuvassa Peetu Piiroinen Rukalla vuonna 2007. Ei tätäkään ”hyppyriä” lapiolla kaivettu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*