Keskiyön aurinkoa Rovaniemellä – Viikon kuva #43

Keskiyön-aurinko-Rovaniemi-Lappi

Miltä keskiyön aurinko näyttää? Kuinka pystyt taltioimaan valoilmiön kuvaksi ja esittämään sen henkilölle, joka ei ole sitä ”fyysisesti” kokenut? Kysymystä pohdiskellessani tein muutamia hakuja sanoilla keskiyön aurinko ja midnight sun. Tuloksia voi katsella seuraavista linkeistä:

Yhteenvetona vertaisin tuloksia ja kuvatyyliä yläpuolella olevaan otokseen Rovaniemeltä. Keskiyön aurinko paistaa matalalta ja valaisee taivasta sekä vettä jättäen edessä olevan maiseman varjopuolelleen tehden siitä täysin pimeän. Kuinka tämä sitten poikkeaa normaalista auringon laskusta?

Omasta mielestäni ei mitenkään, koska kyseessä on normaali auringon lasku ilman että aurinko laskee kokonaisuudessaan. Kuvausteknisesti samanlainen kuva voidaan toteuttaa myös illalla auringon ollessa alhaalla. Ajankohta voi olla kevät tai syksy – tällä ei sinällään ole väliä koska maisemaa kuvassa ei näy kuitenkaan.

Kuinka yötön yö tulisi kuvata siten että sen tunnelma välittyy katsojalleen? Ideoita, ajatuksia, esimerkkejä..?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*