Tupla kansi, Slammer 3/2012 & Snowextreme 2/2012

Snowextreme & Slammer

Onnellinen, yllättynyt, otettu, kiitollinen… Suomessa on kaksi lumilautailuun keskittynyttä printtimediaa – Slammer sekä Snowextreme Magazine, jotka painavat sivuilleen suomalaisen lumilautailun nykytilan ja nostavat esille ansioituneimmat sankarit. Yllättäen huomasin olevani tilanteessa, jossa molempien lehtien kevään viimeisen numeron kannessa on allekirjoittaneen ottama kuva. Tunne on melkoinen!

Kokonaisuudessaan yhtälö on sattumaa. Oikea aika ja paikka ovat ratkaisevassa asemassa niin kuvaa otettaessa kuin niitä eteenpäin jaeltaessa. Tätä ei voi hallita, mutta joskus vain käy tuuri, kuten nyt. Snowextreme pitää sisällään hienon katsauksen Hans Kestilän arkeen ja tämän myötä Hansilla on myös oikeutettu paikkaansa lehden kannessa. Slammerin kevätnumero on nimetty vuoden 2012 valokuvanumeroksi. Kansi ei liity suoranaisesti lehden kirjoituksiin, mutta kertonet jotain lumilautailijan arjesta. Kansi valokuvanumerossa! Molempia kuvia yhdistää Japani, jossa kuvat on otettu, sekä Antti Autin Antiout -projekti, johon kuvaukset liittyivät. Seuraavassa sanoja kuvien takaa.

Slammer 3/2012

Slammerin kansi sijoittuu Nisekoon, jossa aurinkoisen päivän saattelemana siirryimme kuvaamaan muutamia jyrkempiä laskulinjoja Antille entuudestaan tutulle seinälle. Kaikessa huvittavuudessaan Joel Lahti (kannessa) sekä Hans kiersivät koko seinän yläkautta ympäri etsiessään sopivia laskulinjoja itselleen. Antin paukutellessa seinää alas muutamaan otteeseen, huomasivat pojat olevansa alhaalla ”bowlin” toisella puolen ja kahlasivat takaisin lähtöpisteeseen. Ehdotin lopen uupuneelle Joelille linjaa vastaseinältä, mikä tarkoitti uutta nousua ylös. Mies otti pestin vastaan ja komeiden käännösten jälkeen perässä tullut sluffin aiheuttama pintalumivyöry meinasi laskeutua miehen syliin. Joel ei saanut tällä erää laskukuvaa kanteen, mutta hienon laskun ja paljon muistoja!

Snowextreme 2/2012

Hans Kestilän kansikuva sijoittuu puolestaan Asahidakelle. Tämä oli äärimmäisen hermoja raastava päivä. Emme olleet nähneet aurinkoa päiviin ja pilvien siirtyessä vihdoin sivuun meni koko paletti sekaisin. Aamusta lähtien näimme mitä ihmeellisimpiä kaatumisia sekä ”ylilyöntejä”, eikä mikään tuntunut onnistuvan. Antti, Hans ja Joel jaksoivat kuitenkin yrittää tunnista toiseen, vaikka itse olin kaivamassa kamerareppuani Japanin nelimetriseen hankeen. Kuvauspaikkaa vaihtaessamme löysimme hyvän kohdan muutamalle puuterikäännökselle. Hans aloitti laskulinjansa täydellisellä frontside olliella kividropista. Yksi yritys, yksi kuva ja kansi. Tarinan opetus lienee se, että turhalla puristamisella joudutaan tekemään huomattavasti enemmän töitä kuin sillä, että annetaan vain mennä ja muistetaan pitää hauskaa. Toisaalta yrittäminen palkitaan aina ja itseäni muistutan aina tämän päivän tapahtumista, kun asiat eivät tunnu menevän putkeen.

Kiitos Kalle & Sami + Pasi, Jari & Kempas sekä tietty Hans ja Joel näistä – kohta tulee uusia ruutuja tältä kaudelta!

Aiemmat kannet:
Slammer 3/2011
HangUp 4/2010

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*